16 Şubat 2010 Salı

İrlandalılar Aslında Türk Hemşerim!

Ben demiyorum valla bunu o çok popüler kültür medyamız diyor. Hem de hangi sebeplerden mi? Duysanız valla yatarsınız yerlere gülmekten. Valla sizi bilemiyeceğim de ben bayaa bi yerlerde yuvarlandım. Önce sizlerle haberi paylaşıyim kısa özet olarak daha sonra yorumumla bitiririm yazıyı.

İrlandalıların Ataları Türk Çıktı!
Leicester Üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre İrlandalı erkeklerin %85'inin atalarının 6 bin yıl önce Anadolu'dan ve diğer Akdeniz ülkelerinden gelen çiftçiler olabilir!

Evet haber bundan ibaret. Sadece varsayım. Eh oran da hayli yüksek, tabi buda basınımızın ilgisini çekiyor ama di mi? Valla ne yalan söyleyeyim benimde ilgimi çekerdi şahsen böyle bir oran. Bende yazardım. Hatta ve hatta kızların ilgisini çekmek için kullanırdım bu bilgiyi. Baaaak kızlar görüyonuz mu hele? Hepiniz hastasınız ama onlar bizim klonumuz muş. Çakma lan onlar çakma. Onların atalarıyız biz bak. Analarını bile- ehm neyse, bir an önce gerçek kimliğimden sıyrılıp bi blogger edasıyla yazımı bi neticeye bağlıyim.

Durum böyle iken böylee. Gel gelelim öğrendiğimiz tarih bilgisinin yetersizliğine. Yıllarca öğretmediler mi bize Türklerin Malazgirt Savaşı ile Anadolu'ya girdiğini bizlere? Neydi bu Malazgirt savaşının tarihi? 1071 değil miydi? Ne kadar zayıf lan tarih bilgim. Yada aldatıldık mı lan? Ulan tarih hocalarım hepiniz mi kandırdınız beni? 6000 yıl önce diyor güzide medyamız? Medyamıza inanmıcaz da sana mı inanıcaz eyy Salih Hocam? Yıllarca kandırdınızda ne oldu. En sonunda öğrendim işte gerçeği.

Meğersem Anadolu nice kültürlere beşiklik yapmış bir toprak değilmiş. Meğersem hep bizlerin elindeymiş. Öyle bir sahiplenmişiz ki Anadolu'yu yıllardır hep bizim olmuş, vazgeçememişiz.

6000 yıl be boru mu?! Bide bundan öncesi var tabi. Hep bizimdi, hep Türklerindi bu güzide topraklar. Hem ben maymundan geldiğimizede inanmıyorum. Türkler Kurtlardan evrilmiştir arkadaş! Atalarımız kurtlar bizim; Auuuuuuuuuuu!

O değil de bu İrlandalılarda ki de akıl değilmiş bee. Sen bırak Anadolu gibi bi memleketide Allah'ın İrlandasına git gökkuşağı altında altın ara! Cıkcık.

Bu göçlerin esas nedeni olarak hani iklim değişikliklerini ne biliyim verimli toprak arayışlarını filan gösterir ya hani bu tarihçiler, heh işte benim onada güvenim kalmadı. Bu güzide medyamızın fikirlerini esas alaraktan asıl nedenin moda arayışları olduğunu savunuyorum. Ne biliyim ya hep aynı yerde çiftçilik yapmak, hep aynı topraklarda avlanmak sıkıcıdır be hacı? Gezmek gerek. Bu İrlandalıların ataları kiii bunlar Türkler oluyor yeni yeni heyecanlar peşinde gide gide teee nerelere kadar gitmişler görüyor musun?

Ulan yoksa ilerde uzaydan da çıkmayalım bu şekilde? Manşetleri düşünebiliyor musunuz?

'Flash flash flash! Uzaylı'lar Aslında Türk'müş' diye.

6 yorum:

  1. O irlandalı erkekler türkse zaten bi yanlışlık var bu olayda ki bu habrei de yalanlamışlardı diye görmüştüm diye hatırlıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Tüh angel türk sanmıştım, tezi çürüttün :D

    YanıtlaSil
  3. Anadoludan göçmüş olma ihtimallerine bir şey diyemeyeceğim çünkü bir zamanlar bolca kavimler göçü yaşanmıştı oradan oraya yamulmuyorsam. Ama ta "6000" yıl önce Anadolu'da "yaşamış olabilir" olmaları ile Türk olma ihtimalleri arasındaki bağlantı bence uzaylıların Türk olma ihtimalinden daha düşük. Hatta bizim Türk olma ihtimalimiz bile tartışılır bu durumda :D Medya sapıttı Kadircan cidden ne diyeyim...

    YanıtlaSil
  4. hah! tamam işte. desmond hemşerim işte. biliyordum ya. bradha diyen dilinen kurban olam senin uuuu.

    YanıtlaSil
  5. Aziz bi kere dezmınd iskoç, irlandalı değil. onun ayarını veriyim bi kere peşinen. ama diline kurban olma konusunda dediklerini görüyorum ve arttırıyorum: t*şşaklarını yerim ben onun.

    gizemin dediğine gelince, doğrudur. kavimler göçü kapsamında değerlendirilebilir bu tez. zira anadolunun güneybatı dolaylarında -özellikle hani ionia dedikleri izmir dolayları var ya, hah işte orası- zamanında keltler yaşamışlar. ben vakti zamanında bizim sülalede de kelt kanı çıkar belki diye çok ümit etmiştim ama şimdiye kadar çıkmadı bir şey.

    kısacası olsa olur yani anadoludan göçenlerin irlandada olması. fekat ve lakin onlar türk değildi sayın dallama haberciler, saçmalamayın lütfen. kendinizi ıslak odunla dövdürtmeyin.

    öptüm kib
    berk

    YanıtlaSil